Nieuws

Nieuws

Voor de Jeugd Dag 2021

Tijdens de 9e editie van de Voor de Jeugd Dag op 27 september 2021, een initiatief van het ministerie van VWS en de VNG, informeerden we het publiek over zowel ENYOY als @ease.

Marilon van Doorn (psycholoog en onderzoeker bij ENYOY) en Jenny Getz (GGZ ervaringsdeskundige en vrijwilliger bij @ease) lieten zien hoe jongeren met beginnende psychische klachten offline en online hulp kunnen krijgen bij ENYOY en @ease. In een persoonlijk gesprek stonden Marilon en Jenny stil bij het effect van delen, het belang van laagdrempelige hulp en de impact van iemands persoonlijke verhaal. Zaken die ook allemaal gevonden kunnen worden bij @ease en ENYOY. Kijk voor meer info op deze website en op www.ease.nl.

Biocuing voor ENYOY-jongeren

Op dit moment leren 10 jongeren op ons platform hun lichamelijke sensaties beter kennen door middel van biocueing. Biocuing houdt in dat je je meer bewust wordt van je lichaam, zoals bijvoorbeeld van je hartslag (gemeten via een smartwatch). Dat kan helpen om stressvolle situaties eerder te herkennen en hierop te reflecteren. Vervolgens kunnen jongeren ENYOY gebruiken om met die stress om te gaan.

ENYOY voor alle jongeren in Nederland

Op dit moment is ENYOY in een onderzoekssetting beschikbaar voor jongeren. We willen het platform in de toekomst uiteraard graag bereikbaar maken voor meer jongeren. Daarom onderzoeken we – mede dankzij het Steunpakket Welzijn Jeugd – hoe we het platform van ENYOY kunnen integreren met het aanbod van @ease en daarmee beschikbaar kunnen maken voor meer jongeren.

Jongeren die zelf aan de slag willen met bepaalde klachten of op een wachtlijst staan bij een hulpinstantie, kunnen op deze manier ondersteuning krijgen. Via de @ease inloopplekken hebben ze ook direct toegang tot face-to-face contact met vrijwilligers en professionals.