Nieuws

Ons team

Wie kom je tegen bij ENYOY? We stellen ons team graag aan je voor!

Marilon
Ria
Pien
Laurens
Mayra
Rosalie
Chen Lu
Maud
Helder
Frederiek
Lisa
Alanur
Kay
Esmee
Lauren
Gabrielle
Annika
Benjamin
Anne
Melissa
Arne
Dorien
Flore
Thérèse
Claire Veldkamp

Claire Veldkamp
Ambassadeur wetenschappelijk onderzoek jeugdpsychiatrie

Ria

“Hee! Ik ben Ria, ik ben kort geleden afgestudeerd en ben nu beginnend basispsycholoog. Ik ben geboren en opgegroeid in Spanje met een Nederlandse vader en woon nu al bijna twee jaar in Utrecht. Ik hou van reizen, mooi weer, goede boeken en gezelligheid. Ik vind ENYOY een fijn platform voor jongeren en een goede manier om elkaar door moeilijke periodes te helpen. Je kan altijd contact met mij opnemen als je iets dwars zit, dan sta je er niet meer alleen voor!”

Pien

Hi! Ik ben Pien en werk momenteel als psycholoog in opleiding in het AMC. Naast dat ik dit met veel plezier doe, zijn mijn hobby's paardrijden, reizen, wintersporten, in de natuur zijn en bier brouwen. Ik ben heel enthousiast over ENYOY, omdat ik graag jongeren met beginnende klachten bijsta. Ik ben heel benieuwd wat ENYOY jou gaat brengen.

Laurens

Hee! Ik ben Laurens, psycholoog en onderzoeker bij het AMC en Parnassia Groep. Ik heb het als tiener en in mijn studententijd best lastig gehad en ik weet als geen ander dat het erg moeilijk kan zijn om hulp van anderen te vragen. Ik vind het fijn en belangrijk dat jongeren bij ENYOY samen met iemand kunnen kijken naar kleine stapjes die ze kunnen maken om zich beter te kunnen gaan voelen.

Mayra

Mayra Kapteijn is oprichter van Het Verbond, een social design studio. Het Verbond pakt maatschappelijke problemen aan met design thinking. Mayra's missie is om alles wat we weten uit de psychologie beter in te zetten om de meest complexe problemen aan te vliegen. Zo heeft ze bijvoorbeeld bij 29k in samenwerking met Harvard University en @yogagirl een online cursus zelfcompassie gemaakt met meer dan 100.000 app downloads. Mayra heeft een duale master in Psychologie (Cum Laude) en Experience Design afgerond.

Rosalie

"Hi! Ik ben Rosalie, fijn dat jij er bent! Ik ga graag op zoek met jou naar antwoorden en denk graag met je mee. Ik ben bijna afgestudeerd psycholoog en tevens onderzoeksassistent bij ENYOY. Mijn leven kent verschillende stappen zoals een ingrijpende rug operatie gevolgd door jarenlange revalidatie, afgestudeerd aan de academie voor musical theater, verhuisd van Overijssel naar Amsterdam, een carrière-switch gemaakt, getrouwd met mijn lieve man en moeder van een tweeling. In deze uitdagende wereld wil ik je helpen om deze wereld een stukje mooier, lichter en helderder voor je maken. Voel je vrij om contact met mij op te nemen!"

Chen Lu

Hoi hoi, ik ben Chen Lu en zit in mijn laatste jaar van de bachelor Medische Informatiekunde aan de UvA en loop stage bij ENYOY. Ik vind het erg leuk om in mijn vrije tijd piano te spelen, af en toe te gamen en met vrienden af te spreken. Ik ga voor mijn stage letten op de user experience van de website, zodat jullie hopelijk een soepele ervaring hebben op ENYOY.

Maud

"Hey allemaal!

Ik ben Maud, 22 jaar, masterstudente psychologie en sinds kort ook clinical moderator bij ENYOY. Ik kom oorspronkelijk uit België (Leuven) en woon dus nog maar kort in Nederland om mijn stage hier aan het AMC te lopen.

Ik hou van lezen, wandelen in een stad die ik niet goed ken met podcasts of muziek in m'n koptelefoon, afspreken met vrienden en musea bezoeken. Ondanks dat er veel dingen zijn waar ik van geniet, weet ik dat het leven niet altijd zo gemakkelijk is als je zou willen dat het is. Mij helpt het dan altijd om die gevoelens te delen en het samen met iemand in een perspectief te plaatsen. Als je daar nood aan zou hebben, mag je me altijd een berichtje sturen :)."

Helder

Hallo, ik ben Helder! Momenteel werk ik als psycholoog in opleiding bij het AMC en als clinical moderator bij ENYOY. In het dagelijks leven haal ik veel plezier uit het leren begrijpen wat ons beperkt en wat ons gelukkig maakt. Hierbij neem ik veel mee van mijn studie en haal veel plezier uit het begrijpen van mijzelf en anderen. Daarnaast heb ik ook een grote interesse in mindfulness en andere vormen van meditatie. In mijn vrije tijd luister en maak ik veel muziek. Tegenwoordig hou ik wel van de meeste genres, maar voor mij is 70's muziek een blijvende favoriet.

Frederiek

Hoi hoi! Ik ben Frederiek, 22 jaar en werkzaam als Peer-medewerker op het ENYOY platform. Ik ben ervaringsdeskundige, dit betekent dat ik een aantal nare dingen in mijn jeugd heb meegemaakt. Door deze ervaringen hoop ik andere jongeren te helpen, een luisterend oor te geven en samen in oplossingen te denken. Heb je een vraag voor mij? Neem dan gerust contact met mij op!

Lisa

Hallo! Ik ben Lisa en ik ben psycholoog bij ENYOY. Ik houd van lezen, tekenen, yoga, gitaar spelen en zingen. Daarnaast ben ik moeder van een heel lief zoontje! In het verleden heb ik ook geworsteld met psychische klachten. Inmiddels weet ik dat dat heel normaal is en dat het ontzettend kan helpen om hiervoor uit te komen en erover te praten 😊. Voel je vrij om contact op te nemen!

Esmee

‘Hallo, ik ben Esmée! Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven besloot ik mijn droom te realiseren: terug naar de universiteit en Klinische Psychologie studeren. Momenteel ben ik als onderdeel van deze studie psycholoog in opleiding bij het AUMC en Clinical Moderator bij ENYOY. In mijn vrije tijd maak ik graag wandelingen door de natuur (momenteel loop ik de 26 etappes van het Pieterpad), leer ik meer over wijn, geniet ik van fijne momenten met vrienden en reis ik wanneer het kan de wereld over. Ik ben van mening dat niets zo belangrijk is als stilstaan bij de vraag: hoe gaat het nu echt met je? Op ENYOY bied ik jou hiervoor graag een luisterend oor.’

Melissa

Hallo! Mijn naam is Melissa, momenteel psycholoog in opleiding bij het AUMC. In het dagelijks leven word ik blij van koken en bakken, muziek en dans, de natuur, gezellige mensen om mij heen, en nieuwe plekken ontdekken. Wat zijn jouw lichtpuntjes in het leven? Zelf leefde ik onder het motto "Vallen, opstaan, en (gelijk) weer doorgaan", maar inmiddels heb ik geleerd dat het goed is om ook stil te mogen staan, en aandacht te schenken aan gevoelens die we liever niet ervaren. Ik kijk graag met je mee wat manieren voor jou kunnen zijn om zowel de positieve als negatieve gevoelens te mogen ervaren en verwerken. Ik ben benieuwd wat je hier brengt en sta altijd open voor een berichtje. Wellicht tot ziens op het platform!

Lauren

Hee hoi! Ik ben Lauren en ik ben als ervaringsdeskundige vanaf de start van het project betrokken bij ENYOY. Ik studeer psychologie aan de Universiteit Utrecht en heb veel ervaring in de ggz inmiddels aan beide kanten van de tafel. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven, al vanaf dat ik een klein kind was en ben daarom samen in mijn hoofd opgegroeid in een onveilige situatie. Met al mijn ervaring binnen de ggz wil ik jongeren ondersteunen en naast hen staan om te laten zien dat wat er ook gebeurd er altijd een weg te vinden is. En dat je nooit alleen bent, hoe eenzaam of anders of afgesloten je je soms ook kan voelen. Ik sta altijd open voor gesprek, zal je nooit veroordelen en ik denk graag met je mee en wil er voor je zijn! Schroom niet mij te berichten.

Gabrielle

Hi, ik ben Gabrielle. Ik ben 23 en ik studeer medische informatiekunde aan de UvA. In mijn vrije tijd dans en schilder ik graag. Gamen vind ik ook leuk maar daar ben ik niet zo goed in. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn bachelor en mijn eindstage doe ik hier bij ENYOY. Voor mijn stage hou ik mij bezig met de user experience, zodat de website zo prettig mogelijk is om te gebruiken.

Annika

Hoi allemaal! Ik ben Annika en ik werk in Amsterdam als psycholoog in opleiding. Daarnaast geef ik ook les op een vmbo school. In mijn vrije tijd hou ik van lange wandeltochten maken, fietsen, buiten zijn, Ukelele spelen en met vrienden afspreken. Uit ervaringen weet ik dat het soms spannend kan zijn om met jezelf aan de slag te gaan, ik noem het altijd letterlijk mijn 'zelfstudie', oftewel het belangrijkste extra-vak wat je maar kunt volgen. 😊 Ik vind het supermooi om jou hierin een stukje te mogen begeleiden en vanaf de zijlijn mee te kijken hoe jouw pad verloopt!

Benjamin

Ik heet Benjamin en ben peer op ENYOY. Ik hoop dat ik door mijn ervaringen wat kan betekenen voor jongeren. Ik leef nu een heel burgerlijk leventje, maar dat was wel eens anders. Ik was altijd op straat te vinden, tegenwoordig luister ik meer K3 dan rap. (Door mijn twee kinderen dus).

Als je me nodig hebt, ben ik er voor je.

Alanur

Hoi, mijn naam is Alanur en ik ben een 22 jarige psycholoog in opleiding bij het AMC. Soms zit het leven niet echt mee of kunnen de gedachten de overhand nemen. Ik merk in ieder geval heel erg aan mijzelf dat ik soms teveel in mijn gedachten kan blijven hangen, waardoor ik in een negatieve spiraal terecht kom. Mij helpt het heel erg om deze gedachten met anderen te delen. Dus mocht je ergens over willen praten of iemand nodig hebben om mee te sparren, neem dan vooral contact met mij op! Ik denk graag met je mee 😊.

Kay

Hoi! Ik ben Kay en de projectmanager van ENYOY. Ik vind het heel tof dat er een platform als ENYOY bestaat, juist omdat mentale zorg zo belangrijk is. Dus ik ben heel blij dat ik hier een steentje kan bijdragen! Ik ben geboren en getogen Rotterdamse met het hart op de tong. Ik ben gek op persoonlijke ontwikkeling, houd van wandelen met m'n doggie, eten met vrienden, avontuur beleven, mediteren en yoga. Naast mijn werkzaamheden voor ENYOY werk ik als innovatiestrateeg, waarin ik graag nadenk over hoe we het beste een nieuwe digitale service kunnen neerzetten met een fijne gebruikservaring.

Anne

Hallo! Ik ben Anne. Op dit moment ben ik bezig met de master Klinische Psychologie aan de VU en ben ik onderzoeksassistent bij het ENYOY-onderzoek. Ik ben groot fan van alle soorten (kamer)planten, hou van hardlopen (mag in de regen) en ik vind het leuk om kleren te maken. Ik ben benieuwd naar wat jou bij ENYOY brengt! Neem gerust contact met me op als je op het platform van ENYOY zit.

Arne

Hi, ik ben Arne, kinder- en jeugdpsychiater en hoogleraar bij het Amsterdam UMC en één van de mede-onderzoekers van het ENYOY project. Ik vind het prachtig hoe jongeren zélf ENYOY aan het bouwen zijn en zo bijdragen aan de droom dat élke jongere in Nederland op een snelle, makkelijke en prettige manier hulp kan vinden voor mentale problemen.

Marilon

Hi, mijn naam is Marilon: een Zeeuwse weggetrokken naar de grote stad. Ik ben opgegroeid met de Zeeuwse nuchterheid en vooral met de boodschap 'niet zeuren maar doorgaan'. Inmiddels werk ik al een tijd als psycholoog en heb ik geleerd dat het juist goed is om ruimte te maken voor emoties en hierover te praten. Mijn kracht is dat ik anderen kan helpen om meer te leven volgens wat ze echt belangrijk vinden. Mijn hobby's zijn sporten, wereldreizen, lezen, in de natuur zijn en reggaemuziek luisteren.

Cato

Hi! ik ben Dorien, klinisch psycholoog bij Amsterdam UMC en projectleider van ENYOY. Ik hou van schrijven, lezen, reizen en met vrienden afspreken. Ik vind het mooi te merken dat jongeren vaak goed herstellen als je ze bij kan staan als ze last beginnen te krijgen van psychische klachten. Daarom ben ik enthousiast over ENYOY en @ease. Mijn ervaringen heb ik opgeschreven in het boek Prevention in Mental Health Care: Time for a new approach met een mooi voorwoord van de oprichter van Headspace in Australië Prof. Patrick McGorry.

Flore

Hallo! Ik ben Flore en ik ben communicatiemanager bij ENYOY en @ease. Ik hou van leuke etentjes, chillen op de camping en combineer yoga met krachttraining (niet tegelijk trouwens). Ik vind het heel belangrijk dat jongeren op een gemakkelijke manier hulp kunnen vinden en krijgen als het (l)even niet lekker gaat. Daarom probeer ik zoveel mogelijk jongeren te informeren over wat we doen. Heb jij ideeën over hoe we jongeren nog beter kunnen bereiken? Laat het me weten! Vind ik leuk en waardevol!

Thérèse

Ha, ik ben Thérèse, psychiater en hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht. Ik ben één van de mede-onderzoekers van ENYOY en mede-oprichter van @ease, wat nauw verwant is aan ENYOY. Ik word heel blij van al die jongeren die zich vol enthousiasme inzetten om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren.

Claire

Claire Veldkamp
Ambassadeur wetenschappelijk onderzoek jeugdpsychiatrie

“Gelukkig is het steeds normaler om open te zijn over psychische klachten. Iedereen heeft op een bepaalde manier wel eens last van zijn gevoelens. Erover praten en hulp zoeken helpt! Bij ENYOY kun je op een veilige manier aan de slag: in je eigen tijd, online en samen met andere jongeren en ervaren psychologen. Zo sta je er niet meer alleen voor met jouw struggles!”